Slechts een minderheid kiest vandaag nog voor houten raamprofielen. Blijft de moeilijke keuze tussen pvc en aluminium. Pvc blijft het imago meeslepen van minder slijtagebestendig en kleurvast te zijn. Anderzijds is er de hogere prijs van aluminium.

1. Esthetische mogelijkheden

Een gezellige rijwoning, een pittoresk landhuis of een statige pastorijwoning, voor elke leef- en bouwstijl vind je binnen het uitgebreide gamma aan aluminium profielen aangepaste oplossingen voor ramen, deuren, schuifdeuren of veranda. Dankzij zijn natuurlijke sterkte kan men met aluminium profielen slanke raamgehelen maken.

2. Duurzaam

Aluminium is 100% recycleerbaar met behoud van zijn eigenschappen. Het aluminium van ‘oude’ raamprofielen wordt gebruikt voor het maken van nieuwe aluminium profielen. Dit grote voordeel van aluminium is tweemaal positief voor het milieu. Enerzijds vergt dit recyclageproces minder energie dan nodig voor de aanmaak van nieuw aluminium en anderzijds moet er hierdoor minder basismateriaal (bauxiet) gebruikt worden.

3. Sterk materiaal

Het basismateriaal aluminium is een sterk metaal. Hierdoor kan men grote en/of complexe stelsels maken die voldoen aan de strengste belastingen. Mits kleine aanpassingen is het ook mogelijk om inbraakwerende stelsels te maken.

4. Onderhoud

Het reinigen van de ramen en het glas kan met dezelfde producten en tegelijkertijd gebeuren. Je moet dus geen extra producten aankopen en je bespaart tijd.

Voordelen pvc

1. Isolatie en inbraakveiligheid

Meerkamerprofielen in pvc (70 mm diepte) hebben een isolatiewaarde van 1.4 W/m2K. Gelijkwaardige profielen in hout zijn dan ca. 110 mm diep. De betere aluminium profielen komen slechts aan een waarde van 2.0 W/m²K. Door toepassing van metalen kernen in de pvc profielen worden in combinatie met veiligheidsbeslag en akoestisch glas optimale prestaties bereikt inzake stabiliteit, inbraakveiligheid en geluidsisolatie.

2. Prijs

Uitgaande van gelijkwaardige kwaliteitseisen bieden ramen en deuren uit pvc de beste prijs. Of het nu om nieuwbouw, renovatie, villa, fermette of een rijwoning gaat: pvc kan steeds toegepast worden. Let wel, beslis niet alleen op basis van prijs, maar vraag referenties op en doe alleen een beroep op erkende vakbedrijven.

3. Kleur en vorm

Pvc ramen kunnen voorzien worden van kleurcoatings en/of hoogwaardige kleurfolies, waardoor bv. houtdessins geïmiteerd kunnen worden. De garantie is dezelfde als bij hout en aluminium. Zowel gebogen ramen, designstijl of pastoriestijl kunnen.

4. Onderhoud

Het reinigen van de ramen en het glas kan met dezelfde producten en tegelijkertijd gebeuren. Je moet dus geen extra producten aankopen en je bespaart tijd.